Panthera tigris altaica - Siberi tiiger



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

SIBERI TIGER

TEADUSLIK KLASSIFIKATSIOON

Kuningriik

:

Animalia

Varjupaik

:

Chordata

Alamvari

:

Selgroogsed

Klass

:

Imetajad

Tellimus

:

Carnivora

Alltellimus

:

Feliformia

Perekond

:

Felidae

Alamperekond

:

Pantherinae

Lahke

:

Panthera

Liigid

:

Panthera tigris

Alamliik

:

Panthera tigris altaica

Üldnimi

: Siberi tiiger

ÜLDANDMED

  • Kehapikkus: 2,20 m (sh 60 cm saba) kuni 3,75 m (sh 95 cm saba)
  • Turjakõrgus(1): 1,0 - 1,5 m
  • Kaal: mees: 180 - 300 kg; emane: 100 - 165 kg
  • Eluaeg: 15 aastat looduses; 26 aastat vangistuses
  • Seksuaalne küpsus: naine 3-4 aastat; mees 4-5 aastat

ELUPAIK JA GEOGRAAFILINE JAGAMINE

Korraga leiti Siberi tiiger kogu Siberi territooriumilt, isegi kõige raskemini ligipääsetavates piirkondades. Tänapäeval on see aga liikunud kaugemale lõunasse, Kagu-Siberi piirkondadesse, Põhja-Mandžuuriasse ja Põhja-Koreasse, elades loodusvarade inimese poolt ekspluateerimise tõttu üsna piiratud aladel asuvates tohututes lehtmetsades.

TUNNUS, KÄITUMINE JA SOTSIAALELU

Siberi tiiger on üldiselt üksikloom ja see on ilmselt tingitud asjaolust, et ta vajab jahipidamiseks suuri territooriume (vahemikus 500 kuni 4000 km2) ja kahe täiskasvanud isase territooriumid ei kattu kunagi. Ainult emastega saab jagada.

Siberi tiiger tähistab oma territooriumi uriini ja väljaheidetega ning puutüvede kriimustustega, et teisi tiigreid eemal hoida.
Kui täiskasvanud mees siseneb mõne teise täiskasvanud mehe territooriumile, tuleb kindlasti tülitseda, eriti kui naissoost on palav või kui toitu on vähe.

Pikim kooseksisteerimine toimub ainult ema ja tema väikeste vahel, kes elavad koos isegi kolm aastat, kuni väikesed käivad oma teed.

FÜÜSIKALISED OMADUSED

Siberi tiiger on vägev loom ja on suurim eksisteeriv kass. Tal on väga võimas keha ja lihaskond ning vaatamata märkimisväärsele kaalule on ta äärmiselt vilgas. Sellel on paks nahaaluse rasva kiht, mis võimaldab tal Siberi külma üle elada.

Tal on nii päeval kui öösel väga äge nägemine (umbes kuus korda suurem kui inimestel). Kolju on piisavalt suur, et võimaldada suurepäraseid ankurdusi võimsate lõualihaste külge. Sellel on kuni 13 cm pikkused kihvad, mida kasutatakse saaklooma blokeerimiseks ja tapmiseks, premolaare ja molaare kasutatakse toidu jahvatamiseks. Eripäraks on keel, mis on varustatud arvukate okastega, mida Siberi tiiger kasutab saakloomade koorimiseks ja liha luudelt eemaldamiseks, samuti puhastamiseks ja joomiseks.

Jalad on varustatud viie pika kumera ja sissetõmmatava küünisega, mis on varustatud ka pehmete padjanditega, mis võimaldavad Siberi tiigril vaikselt saagile läheneda.

Suhtlus

Siberi tiigrid saavad omavahel suhelda mitmel viisil: lõhn, visuaalsed vihjed, helid.

Helid võivad olla erinevad: nad võivad möirgada, nuriseda, susiseda, uriseda, oigata. Igal helil on oma tähendus ja see peegeldab seda, mida tiiger tahab teha, või tema meeleolu. Möirgamine on tavaliselt domineeriv sõnum, mis ütleb teistele loomadele, kui vali mürisev inimene on ja nende sotsiaalne seisund.

Territooriumi piiritlemiseks kriibib Siberi tiiger puude või muude pindade koort ja piserdab seejärel lõhnava vedelikuga segatud uriini, mis näitab teistele tiigritele tervet hulka teavet, näiteks sugu, sotsiaalne seisund, suurus ja ka emase puhul, kui see on paaritamiseks saadaval.

SÖÖMISHARJUMUSED

Eelistatud dieet on sead, hirved, karud, väikesed linnud ja isegi kalad, keda Siberi tiiger küttib, tuginedes peamiselt nägemisele ja kuulmisele, kuna haistmismeel pole eriti arenenud. Tegelikult otsib Siberi tiiger oma saagi tõelise hagijana järgitavate jälgede järgi, lähenedes võimalikult palju vastu tuult, et mitte lasta oma lõhna kuulda ja umbes 15 m kaugusele jõudes hüppab ta ohvrile. tapab selle.

Jahti eelistab ta öösel, kui tema lemmiksaak (käpalised) on kõige aktiivsem.

Kui saak on väike, tapetakse see kaela hambumusega, lõigates seljaaju; kui see on suur saak, siis haarab Siberi tiiger selle kaelast ja lämmatab hingetoru pigistades.

Pärast tapmist tõmmatakse see ühele küljele ja seejärel süüakse. Kui saak on suur ja seda ei sööda korraga, siis peidab tiiger selle rohu ja mullaga, et takistada teiste loomade söömist, et hiljem sellest toituda.

Siberi tiiger võib ühe söögikorra ajal süüa kuni 50 kg liha.

Laste paljunemine ja kasv

Nende loomade paaritumine võib toimuda igal aastaajal, isegi kui see toimub eelistatavalt talveperioodil.

Kui emane emane Siberi tiiger annab isasele märku uriiniga ja puutüvele tekkinud kriimustustega on valmis paarituma, elavad kaks enne paaritumist 2-3 päeva koos ja kui see on juhtunud, jätab isane emase kes ainsana hoolitseb järglaste eest.

Tiinus kestab umbes 4 kuud ja 2 kuni 3 kutsikat sünnitatakse.

Võõrutamine toimub siis, kui tibud on jõudnud 6. elukuuni, isegi kui juba 2-3 kuu vanuselt hakkab ema väikestele väikest saaki tooma.

Kuus kuud vanad noored hakkavad jälitama oma ema, et õppida ja tema juures viibida umbes kahe kuni kolme aasta vanuseni.

PREDATSIOON

Siberi tiigril pole looduslikke vaenlasi, välja arvatud inimene. Väikesed isased võivad tappa täiskasvanud isased.

RAHVASTiku RIIK

Siberi tiiger on liigitatud IUNC punases nimekirjas loomaks, kellel on väga suur väljasuremisoht OHTLIK (EN) vähem kui 400 näitega kogu maailmas.

Tänapäeval on Siberi tiigri suurim oht ​​mees, kes hävitab selle loodusliku elupaiga, viies selle üha marginaalsematesse ja toiduvaesematesse piirkondadesse.

SOTSIAALNE, MAJANDUSLIK JA ÖKOSÜSTEEMI TÄHTSUS

Siberi tiiger on ökosüsteemis väga oluline suurte taimtoiduliste populatsiooni kontrollimiseks.

See on loom, mis on oluline ressurss loomaaedadele ja inimese kontrollitavatele looduslikele aladele kui oluline majanduslik ressurss (ökoturism).

Kuigi isendeid on nüüd vähe järele jäänud, on salaküttimine kahjuks endiselt laialt levinud, kuna selle karusnahku peetakse vaipade valmistamiseks väga väärtuslikuks.

KURIIVSUS ”

Kui kõik kutsikad surevad viie kuu jooksul pärast sünnitust, on emal võimalik sündida veel üks pesakond.

Hiina traditsiooniline meditsiin on aastaid kasutanud tiigri osi ravimite valmistamiseks, et näiteks muutuda sama tugevaks ja metsikuks kui see loom.

ERALDATUD HELID

Selle looma tekitatud müra kuulamiseks minge artiklisse: Tiigri tehtud helid

Märge

(1) Turi: neljajalgsete keha piirkond kaela ülaserva ja selja vahel ning õlgade kohal, praktikas looma kõrgeim kehaosa.


Geograafiline ulatus

Tiigrite levila ulatus kunagi üle Aasia Aasia Türgi idaosast ja Kaspia merest Tiibeti platoost lõuna poole ida suunas Mandžuuria ja Okhotski mereni. Tiigrid leiti ka Põhja-Iraanist, Afganistanist, Pakistani Induse orust, Laosest, Taist, Vietnamist, Kambodžast, Malaisiast ning Jaava ja Bali saartelt. Tiigrid on enamikus neist piirkondadest välja surnud või peaaegu välja surnud. Rahvaarv püsib suhteliselt stabiilne Kirde-Hiinas, Koreas, Venemaal ning osades India ja Himaalaja piirkonnas. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005)

Panthera tigrise tunnustatud alamliike on kaheksa. Siberi tiigrid, P. t. altaica, leidub praegu ainult väikeses osas Venemaast, sealhulgas Primorje ja Habarovski piirkonnas Amurussuri piirkonnas. Bengali tiigrid, P. t. tiigrid, leidub Indias, Bangladeshis, Nepalis, Bhutanis ja Hiinas. Indohiina tiigrid, P. t. korbetti, leidub Kambodžas, Hiinas, Laoses, Malaisias, Myanmaris, Tais ja Vietnamis. Lõuna-Hiina tiigrid, P. t. amoyensis, leidub Hiinas lõunaosas asuvas kolmes eraldatud piirkonnas. Sumatra tiigrid, P. t. sumatrae, leidub ainult Indoneesias Sumatra saarel. Arvatakse, et Bali tiigrid (P. t. Balica), Jaava tiigrid (P. t. Tuboica) ja Kaspia tiigrid (P. t. Virgata) on välja surnud. Need alamliigid esinesid Bali (P. t. Balica), Java (P. t. Tuboica) saartel ning Türgis, Taga-Kaukaasia piirkonnas, Iraanis ja Kesk-Aasias (P. t. Virgata). (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • palearktiline
    • pärismaalane
  • idamaine
    • pärismaalane

Elupaik

Tiigrid elavad väga erinevates elupaikades, mida viitab nende levik paljudele ökoloogilistele tingimustele. Neid esineb teadaolevalt troopilises madalal igihaljas metsas, mussoonses metsas, kuivas okasmetsas, võsa tamme- ja kasemetsades, kõrged rohudžunglid ja mangroovisood. Tiigrid on võimelised toime tulema mitmesuguste kliimamuutustega, alates soojadest niisketest aladest kuni äärmise lumesajuni, kus temperatuur võib olla madal kuni –40 kraadi. Tiigrid on leitud 3960 meetri kõrguselt. Üldiselt vajavad tiigrid ainult mõnda vegetatiivset katet, veeallikat ja piisavat saaki. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Ullasa, 2001)

  • Elupiirkonnad
  • mõõdukas
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • tundra
  • taiga
  • savann või rohumaa
  • mets
  • vihmamets
  • nühkima metsa
  • mäed
  • Märgalad
  • soo

Füüsiline kirjeldus

Tiigritel on punakasoranž mantel, mille külgedel ja õlgadel on vertikaalsed mustad triibud, mille suurus, pikkus ja vahekaugus on erinevad. Mõned alamliigid on kahvatuma karvaga ja mõned on peaaegu täielikult valged, mille külgedel ja õlgadel on kas mustad või tumepruunid triibud. Jäsemete ja kõhu alakülg, rind, kurk ja koon on valged või heledad. Valge värv leidub silmade kohal ja ulatub põskedeni. Iga kõrva tagaosas on valge laik. Silmade tumedad jooned kipuvad olema sümmeetrilised, kuid näo mõlemal küljel asuvad märgid on sageli asümmeetrilised. Saba on punakasoranž ja rõngastatud mitmete tumedate vöödega. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

Keha suurus ja morfoloogia varieerub tiigrite alamliikides märkimisväärselt. Siberi tiigrid, tuntud ka kui amuuri tiigrid (P. t. Altaica), on suurimad. Isased Siberi tiigrid võivad kasvada 3,7 meetrini ja kaaluda üle 423 kg. Emased on kuni 2,4 meetrit ja 168 kg. Isased indohiina tiigrid (P. t. Corbetti), kelle keha suurus on 2,85 meetri pikkune ja 195 kg, on Siberi tiigritest väiksem, kuid kõigist tiigrite alamliikidest on kõige pikem kolju, mõõtmetega 319–365 mm. Sumatra tiigrid (P. t. Sumatrae) on väikseimad elusad alamliigid. Isased Sumatrani tiigrid mõõdavad 2,34 meetrit ja kaaluvad 136 kg emased 1,98 meetrit ja kaaluvad 91 kg. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

Tiigrid on võimsad loomad, üks on teadaolevalt vedanud 700 kg kaaluvat gaur-pulli. Tiigritel on lühike, paks kael, laiad õlad ja massiivsed esijäsemed, mis sobivad ideaalselt saagiga maadlemiseks, hoides samal ajal kinni pikkade tagasitõmmatavate küüniste ja laiade esikäppadega. Tiigri keel on kaetud kõvade papillidega, et liha röövluudelt maha kraapida. (Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

Kõigi tiigrite hambavalem on 3/3, 1/1, 3/2, 1/1. Bengali tiigritel (P. t. Tigris) on kõigist elusatest kassidest kõige pikemad kihvad, pikkus 7,5–10 cm. Tiigri kolju on robustne, lühike ja lai, laiade sügomaatiliste kaartega. Nina luud on kõrged, ulatudes veidi kaugemale lõualuust, kuhu kihvad sobivad. Tiigritel on hästi arenenud sagitaalne harja- ja koronoidprotsess, mis tagab nende tugevaks hammustuseks lihaste kinnitumise. (Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • isane suurem
  • Massivahemik 91 kuni 423 kg 200,44 kuni 931,72 naela
  • Vahemiku pikkus 1,98 kuni 3,7 m 6,50 kuni 12,14 jalga
  • Keskmine ainevahetuse kiirus basaalselt 133 859 W AnAge

Paljundamine

Tiigrid on üksildased ega suhtu kaaslastega, välja arvatud paaritumine. Kohalikud isasloomad võivad võistelda emastele pääsemise eest. (Sunquist ja Sunquist, 2002)

Emased tiigrid satuvad emakasse iga 3–9 nädala järel ja on vastuvõtlikud 3–6 päeva. Neil on tiinusperiood umbes 103 päeva (96–111 päeva), pärast seda sünnitavad nad 1–7 maitsetõugu poega. Keskmine pesakonna suurus on 2–3 noort. Siberi tiigrites on pesakonna keskmine suurus 2,65 (n = 123), sarnaseid keskmisi on leitud ka teistest tiigri alamliikidest. Vastsündinud pojad on pimedad ja abitud, kaaluvad 780–1600 g. Silmad avanevad alles 6–14 päeva pärast sündi ja kõrvad 9–11 päeva pärast sündi. Ema veedab suurema osa ajast selles haavatavas staadiumis noori põetades. Võõrutus toimub 90–100 päeva vanuselt. Pojad hakkavad oma ema jälgima umbes 2-kuuselt ja hakkavad sel ajal võtma mõnda tahket toitu. 5–6 kuu vanuselt hakkavad poegad jahiretkedel osalema. Pojad jäävad ema juurde kuni 18-kuuseks kuni 3-aastaseks saamiseni. Noored tiigrid saavad suguküpseks alles umbes 3–4-aastaselt emastel ja 4–5-aastastel meestel. (Sunquist ja Sunquist, 2002 Ullasa, 2001)

  • Reproduktiivsed põhifunktsioonid
  • iteropaarne
  • aastaringne aretus
  • gonohoorne / gonokhoristlik / kahekohaline (sugud eraldi)
  • seksuaalne
  • indutseeritud ovulatsioon
  • elav
  • Aretusintervall Emased tiigrid sünnitavad iga 3–4 aasta tagant, sõltuvalt varasemate poegade sõltuvuse pikkusest.
  • Haudeperiood Tiigrid saavad paljuneda igal aastaajal, kuid paljunemine on levinum novembrist aprillini.
  • Järglaste arv vahemikus 1 kuni 7
  • Keskmine järglaste arv 2,65
  • Keskmine järglaste arv 2,5 AnAge
  • Rasedusperiood vahemikus 96 kuni 111 päeva
  • Keskmine tiinusperiood 103 päeva
  • Keskmine võõrutusvanus 90 kuni 100 päeva
  • Keskmine aeg iseseisvumiseni 18 kuud
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine) 3 kuni 4 aastat
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (naine)
    Sugu: naine 1268 päeva AnAge
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (mees) 4–5 aastat
  • Keskmine vanus seksuaalse või reproduktiivse küpsuse ajal (mees)
    Sugu: mees 1415 päeva AnAge

Sarnaselt teiste imetajatega hoolitsevad ja hooldavad emased ka oma ülalpeetavaid poegi. Võõrutamine toimub 3–6 kuu vanuselt, kuid poegad sõltuvad emast seni, kuni nad saavad ise osavateks jahimeesteks, kui nad saavad 18–3-aastaseks. Noored tiigrid peavad õppima ema jälitama, ründama ja saaki tapma. Pojad hooldav ema peab tapma 50%, et saada piisavalt toitu enda ja järglaste rahuldamiseks. Meessoost tiigrid ei osuta vanemlikku hooldust. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Vanemate investeering
  • altritaalne
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitsev
      • naissoost
  • eel koorumine / sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • enne võõrutamist / põgenemist
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • iseseisvuseelne
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitsev
      • naissoost
  • pikendatud alaealiste õppimise periood

Eluiga / pikaealisus

Tiigrid elavad looduses tavaliselt 8–10 aastat, ehkki nad võivad jõuda 20ndatesse eluaastatesse. Vangistuses elavad tiigrid teadaolevalt kuni 26 aastat vanad, kuigi vangistuses elatakse tavaliselt 16–18 aastat. Arvatakse, et enamik täiskasvanud tiigreid sureb inimeste tagakiusamise ja jahi tagajärjel, ehkki nende suur saak võib neid aeg-ajalt surmavalt haavata. Noored tiigrid seisavad ema kodupiirkonnast laiali minnes silmitsi paljude ohtudega, sealhulgas isaste tiigrite rünnak ja söömine. Mõne teadlase hinnangul on noorte tiigrite elulemus 50%. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Vahemiku eluiga
    Staatus: vangistuses 26 (kõrge) aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: metsik 8–10 aastat
  • Keskmine eluiga
    Staatus: metsik 8–10 aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Staatus: vangistus 16–18 aastat

Käitumine

Tiigrid on üksikud, ainus pikaajaline suhe on ema ja tema järglaste vahel. Tiigrid on kõige aktiivsemad öösel, kui nende metsikud käpalised on kõige aktiivsemad, ehkki nad võivad olla aktiivsed igal ajal päeval. Tiigrid eelistavad jahti tihedas taimestikus ja mööda marsruute, kus nad saavad vaikselt liikuda. Lumel valivad tiigrid marsruute külmunud jõesängides, käpaliste rajal või mujal, kus on väiksem lume sügavus. Tiigritel on tohutu hüppevõime, nad suudavad hüpata 8–10 meetrilt. Poole vahemaa hüpped on tüüpilisemad. Tiigrid on suurepärased ujujad ja vesi ei takista tavaliselt nende liikumist. Tiigrid saavad hõlpsasti ületada 6–8 km laiuseid jõgesid ja vees on teadaolevalt 29 km laiused jõed. Tiigrid on ka suurepärased mägironijad, kasutades oma tagasitõmmatavaid küüniseid ja võimsaid jalgu. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Põhikäitumine
  • kursor
  • ööpäevane
  • öine
  • krepuskulaarne
  • liikuv
  • rändur
  • istuv
  • üksildane
  • territoriaalne
  • Range territooriumi suurus 64 kuni 9252 km ^ 2

Kodu vahemik

Kodu vahemiku suurused varieeruvad sõltuvalt saakloomade tihedusest. India emaste tiigrite (P. t. Tigris) kodumaad on vahemikus 200–1000 ruutkilomeetrit (vahemik 64–9252 km2). Isase koduulatus on keskmiselt 2–15 korda suurem. Oma koduväljakul hoiavad tiigrid mitut tihendikku, sageli tiheda taimestiku keskel või koopas, langenud puu all olevas õõnsuses või õõnsas puus. Tiigrid kaitsevad sageli eksklusiivseid koduväljakuid, kuid on teada, et nad jagavad ka koduseid vahemikke rahumeelselt või rändavad alaliselt, ilma igasuguse koduväljakuta. Tiigrid võivad ühe ööga läbida kuni 16–32 kilomeetrit. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002)

Suhtlus ja taju

Tiigrite vahelist suhtlust hoiavad lõhnade märgistamine, visuaalsed signaalid ja häälitsemine. Lõhna märgised ladestuvad lõhnava muskusvedelikuna, mis segatakse uriiniga ja pihustatakse sellistele esemetele nagu rohi, puud või kivid. Näoilmet, mida nimetatakse “flehmeniks”, seostatakse sageli lõhna tuvastamisega. Lendurite ajal ripub keel lõikehammaste kohal, nina on kortsus ja ülemised kihvad paljastatud. Flehmenit nähakse tavaliselt meestel, kes on äsja nuusutanud uriini, lõhnajälgi, estrilist tiigrit või omaenda liigi poega. (Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

Tiigrite visuaalsete signaalide hulka kuuluvad pritsitud laigud, maapinda riisudes tehtud kraabid ja puudele või muudele esemetele jäänud küüniste jäljed. Schaller (1967) kirjeldas "kaitseohu" näoilmet, mida täheldati tiigri ründamisel. See hõlmas avatud suu nurkade tagasitõmbamist, koerte paljastamist, kõrvade nuumamist ja silmade pupillide laiendamist. Nende kõrvade tagakülgi ja triibumustrit võib kasutada ka liigisiseses suhtluses. (Mazak, 1981 Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

Tiigrid saavad ka häälekalt suhelda möirgamise, urisemise, urisemise, urisemise, oigamise, möllamise ja susisemisega. Igal helil on oma eesmärk ja see peegeldab ilmselt tiigri kavatsust või meeleolu. Näiteks on tiigri möirgamine signaal domineerimisest, see annab teistele inimestele teada, kui suur ta on ja oma asukoha. Oigamine edastab allumist. Tiigrite möirgamisvõime tuleneb painduvast hüoidseadmest ja vokaalvoldist, millel on paks fibroelastne padi, mis võimaldab heli läbida pikki vahemaid. (Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002 Thapar, 2005 Ullasa, 2001)

  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusrežiimid
  • refräänid
  • feromoonid
  • lõhnajäljed
  • Taju kanalid
  • visuaalne
  • kombatav
  • akustiline
  • keemiline

Toiduharjumused

Tiigrid eelistavad jahti pidada öösel, kui nende käpalised on kõige aktiivsemad. Schalleri (1967) Indias tehtud uuringus olid tiigrid kõige aktiivsemad enne kella 0800 ja pärast 1600 tundi. Arvatakse, et tiigrid leiavad oma saaklooma rohkem kui kuulmise ja nägemise, mitte haistmise abil (Schaller, 1967). Nad kasutavad varjatud lähenemist, kasutades katteks iga kivi, puud ja põõsast ning jälitavad saaki harva kaugele. Tiigrid vaikivad, astuvad ettevaatusega ja hoiavad madalat maapinda, nii et saak neid ei näeks ega kuuleks. Tavaliselt tapavad nad saaki varitsedes, heites saagi oma massiga tasakaalust välja. Tiigrid on edukad kiskjad, kuid ainult üks rünnak 10-st 20-st annab tulemuseks jahi. (Mazak, 1981 Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002)

Tiigrid kasutavad tapmiseks piisavalt lähedale jõudes ühte kahest taktikast. Väikesed loomad, kelle kaal on alla poole tiigri kehamassist, tapetakse hammustusega kuklasse. Koerad sisestatakse kaelalülide vahele, sundides neid laiali ja murdma seljaaju. Suuremate loomade jaoks kasutatakse looma hingetoru purustamiseks ja lämmatamiseks kurguhammustust. Kurguhammustus on ohutum tapmistaktika, sest see vähendab mis tahes füüsilist rünnakut, mida tiiger võib saagi tapmise ajal saada. Pärast saagi katmiseks viimist toituvad tiigrid kõigepealt tuharast, kasutades karkassid rümba lahti rebimiseks. Tiigri edenedes avab see kehaõõne ja eemaldab mao. Saak pole kogu ära söödud, mõned osad lükatakse tagasi. Saak lohistatakse tavaliselt katte alla ja võidakse sinna jätta ja uuesti üle vaadata mitme päeva jooksul. (Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002)

Suurem osa tiigridieedist koosneb erinevatest suurtest sõralistest liikidest, sealhulgas sambar (Rusa unicolor), chital (telje telg), sigade hirved (Axis porcinus), barasingha (Rucervus duvaucelii), haukuvad hirved (Muntiacus muntjak), põdrad (Cervus elaphus) ), sikahirv (Cervus nippon), Euraasia põder (Alces alces), metskits (Capreolus capreolus), muskuspõder (Moschus moschiferus), nilgai (Boselaphus tragocamelus), must buck (Antilope cervicapra), gaur (Bos frontalis), banteng ( Bos javanicus), vesipühvlid (Bubalus bubalis) ja metssead (Sus). Samuti võetakse kodumaiseid sõralisi, sealhulgas veiseid (Bos taurus), veepühvleid (Bubalus bubalis), hobuseid (Equus caballus) ja kitsi (Capra hircus). Harvadel juhtudel ründavad tiigrid Malaisia ​​tapiire (Tapirus indicus), India elevante (Elephas maximus) ja noori India ninasarvikuid (Rhinoceros unicornis). Tiigrid ründavad ja söövad regulaarselt pruunkarusid (Ursus arctos), Aasia mustakarusid (Ursus thibetanus) ja laiskloomi (Melursus ursinus). Mõnikord võetakse väiksemaid loomi, kui suurem saak pole saadaval, sealhulgas suured linnud nagu faasanid (Phasianinae), leopardid (Panthera pardus), kalad, krokodillid (Crocodylus), kilpkonnad, porcupines (Hystrix), rotid ja konnad. Väga vähesed tiigrid hakkavad inimesi jahtima (Homo sapiens). Tiigrid söövad 18–40 kg liha, kui nad võtavad edukalt suure saagi, tavaliselt ei söö nad iga päev. (Mazak, 1981 Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Esmane dieet
  • lihasööja
    • sööb maapealseid selgroogseid
  • Loomsed toidud
  • linnud
  • imetajad
  • roomajad
  • kala
  • Toidukäitumine
  • hoiab või salvestab toitu

Röövimine

Tiigritel pole looduslikke kiskjaid, välja arvatud inimesed. Täiskasvanud tiigrid on nooremate poegade potentsiaalsed kiskjad. (Schaller, 1967 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Kiskjate vastased kohanemised
  • krüptiline
  • Tuntud kiskjad
    • inimesed (Homo sapiens)

Ökosüsteemi rollid

Tiigrid aitavad reguleerida nende suurte taimtoiduliste saakloomade populatsioone, mis avaldavad survet taimekooslustele. Oma rolli tõttu kiskjatena võib neid pidada võtmekiviliikideks. (Sunquist ja Sunquist, 2002)

Tiigriparasiitide hulka kuuluvad nematood, trematood ja tsestoodussid: Paragonimus westermani, Toxocara liigid, Uiteinarta liigid, Physaloptera praeputhostoma, Dirofilaria liigid, Gnathostoma spinigerum, Diphyllobothrium erinacei, Taenia bubesei ja Taenia pisiformis. Tiigritest tuntud puugid on Rhipicephalus annulatus, Dermacentor silvarum, Hyalomma truncatum, Hyalomma kumari, Hyalomma marginata ja Rhipicelphalus turanicus.

  • Ökosüsteemi mõju
  • põhikiviliigid

Majanduslik tähtsus inimeste jaoks: positiivne

Elus tiigrid on majanduslikult olulised loomaaedades, kus neid avalikkusele näidatakse, ja eluslooduse piirkondades, kuhu nad võivad turismi tuua. Tiigrid tapetakse ebaseaduslikult karusnaha pärast vaipade ja seinakattematerjalide valmistamiseks. Lisaks on Hiina traditsioonilises meditsiinis juba üle 3000 aasta kasutatud haiguste ja vigastuste raviks tiigri osi. Näiteks õlavarreluu (sääreosa) on välja kirjutatud reuma raviks, kuigi pole tõendeid selle kohta, et see haigust mõjutaks. Mõned usuvad, et tiigri kondid aitavad neil muutuda sama tugevaks ja metsikuks kui tiiger. (Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Positiivne mõju
  • lemmikloomakaubandus
  • toit
  • kehaosad on väärtusliku materjali allikas
  • ökoturismi
  • teadus ja haridus

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Tavaliselt väldivad tiigrid inimestega kokkupuudet, väga harva võivad tiigrid muutuda "sööjateks". Kuuldavasti tappis meest sööv tiigrer üle 430 inimese, sealhulgas nelja aasta jooksul 234 inimest. Arvatakse, et inimsööjad tiigrid on need, kes ei suuda tõhusalt kiskleda suuri kabulisi, kuna nad on invaliidistunud, vanad või neil pole enam sobivat kohalikku elupaika ja saaki. Kuna inimpopulatsioon kasvab kiiresti, suurendab konkurents loodusressursside pärast tiigrite ja nende elupaikade survet ning suurendab inimese ja tiigri vaheliste negatiivsete vastasmõjude tõenäosust. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Negatiivsed mõjud
  • vigastab inimesi
    • hammustab või torkab

Kaitse staatus

Siberi (P. t. Altaica), Lõuna-Hiina (P. t. Amoyensis) ja Sumatra tiigrid (P. t. Sumatrae) on kõik kriitiliselt ohustatud. Bengali (P. tigris tigris) ja indohiina tiigrid (P. tigris corbetti) on ohustatud. Bali (P. t. Balica), Javan (P. t. Tuboica) ja Kaspia tiigrid (P. tigris virgata) on välja surnud. Tiigrite konkreetsed ohud varieeruvad piirkonniti, kuid inimeste tagakiusamine, jahipidamine ja inimeste põhjustatud elupaikade hävitamine on tiigrite populatsiooni ohustamisel universaalsed tegurid. (Mazak, 1981)

Muud märkused

Panthera tigrisel on 38 kromosoomi. Karüotüübis on 16 paari metatsentrilisi ja submetatsentrilisi autosoome ja kaks paari akrotsentrilisi autosoome. X-kromosoom on keskmise suurusega metatsentriline ja Y-kromosoom on väike metatsentriline.

Malta tiigrid (mida mõnikord nimetatakse ka P. t. Melitensiseks, ehkki nad pole tõelised alamliigid) on tiigri sort, mis tuleneb sugulusaretusest. Malta tiigritel on hall karva varjundiga valge karv, mis muudab nad eemalt siniseks. Nn valgete tiigrite tulemus, kui poeg sünnib koos kahe retsessiivse geenivormiga, on ka sugulusaretuse tulemus. Valged tiigrid kannatavad paljude probleemide, sealhulgas silmade nõrkuse, selja kõigutamise ja keerdunud kaela all. (Mazak, 1981 Sunquist ja Sunquist, 2002 Ullasa, 2001)

Kaastöötajad

Tanya Dewey (toimetaja), Loomade mitmekesisuse veeb.

Kevin Dacres (autor), Michigani osariigi ülikool, Barbara Lundrigan (toimetaja, juhendaja), Michigani osariigi ülikool.

Sõnastik

elavad Vana Maailma põhjaosas. Ehk siis Euroopa ja Aasia ning Põhja-Aafrika.

kasutab suhtlemiseks heli

noored on sündinud suhteliselt vähearenenud seisundis, nad ei suuda teatud aja jooksul pärast sündi / koorumist ennast toita ega hooldada ennast ega vedurit. Lindudel, pärast koorumist alasti ja abitu.

millel on keha sümmeetria nii, et looma saab jagada üheks tasapinnaks kaheks peegelpildi pooleks. Kahepoolse sümmeetriaga loomadel on dorsaalne ja ventraalne külg, samuti eesmine ja tagumine ots. Bilateria sünapomorfia.

loom, kes sööb peamiselt liha

kasutab suhtlemiseks lõhnu või muid kemikaale

kuvada ühiselt, tavaliselt helidega, samaaegselt kahe või enama teise sama või erineva liigi isendiga

märgistuste, värvuse, kuju või muude tunnuste tõttu, mis põhjustavad looma loomulikus keskkonnas maskeerimist, on seda raske näha või muul viisil tuvastada.

inimesed saavad majanduslikku kasu turismi edendamise kaudu, mis keskendub looduslike alade või loomade väärtustamisele. Ökoturism tähendab, et on olemas olemasolevaid programme, mis saavad kasu looduslike alade või loomade väärtustamisest.

loomad, kes kasutavad metaboolselt tekitatud soojust kehatemperatuuri reguleerimiseks ümbritsevast temperatuurist sõltumata. Endotermia on imetajate sünapomorfia, ehkki see võis tekkida (nüüdseks juba väljasurnud) sünapsi esivanemas, ei erista fossiilrekord neid võimalusi. Lindudel lähenev.

Aine, mis annab elusolendile nii toitaineid kui ka energiat.

metsa eluviisides domineerivad puud, vastasel juhul võivad metsa bioomid sademete hulga ja hooajalisuse poolest olla väga erinevad.

ovulatsiooni stimuleerib kopulatsioon (see ei toimu spontaanselt)

järglasi toodetakse rohkem kui ühes rühmas (pesakonnad, sidurid jne) ja mitmel hooajal (või muudel paljunemisele külalislahketel perioodidel). Iteropaarsed loomad peavad definitsiooni järgi ellu jääma mitme aastaaja jooksul (või perioodiliste seisundimuutustega).

liik, mille esinemine või puudumine mõjutab tugevalt teiste liikide populatsioone selles piirkonnas, nii et põhikiviliikide väljasuremine piirkonnas põhjustab paljude teiste liikide lõpliku väljasuremise selles piirkonnas (näide: merisaar).

sood on märgalad, kus sageli domineerivad kõrrelised ja pilliroog.

millel on võime liikuda ühest kohast teise.

See maapealne bioom sisaldab kõrgete mägede tippe, mis on taimestikuta või kaetud madala tundrataolise taimestikuga.

piirkond, kus loom loomulikult asub, piirkond, kus ta on endeemiline.

rändab üldiselt ühest kohast teise, tavaliselt täpselt määratletud vahemikus.

leitud maailma idamaisest piirkonnast. Teisisõnu India ja Kagu-Aasia.

loomade ostmine ja müümine inimestele lemmikloomana oma kodus hoidmiseks.

õhku või vette sattunud kemikaalid, mille on avastanud teised samaliigilised loomad ja kellele reageerivad need

selline polügaamia, kus emane paaristab mitu isast, kellest igaüks paarib ka mitme erineva emasega.

vihmametsades, nii parasvöötmes kui ka troopilistes metsades, domineerivad puud, mis moodustavad sageli kinnise võrastiku, kuhu maapinnale jõuab vähe valgust. Rikkalikult on ka epifüüte ja ronitaimi. Sademed ei ole tavaliselt piiravad, kuid võivad olla mõnevõrra hooajalised.

suhtleb spetsiaalsest näärmest (näärmetest) toodetud lõhnade tootmisega ja pinnale asetamisega, kas teised tunnevad neid lõhna või maitset

võsametsad arenevad kuivades aastaaegades.

paljunemine, mis hõlmab kahe inimese, isase ja naise geneetilise panuse ühendamist

asetab toiduaine spetsiaalsesse kohta, mida hiljem süüa. Seda nimetatakse ka "kogumiseks"

kasutab suhtlemiseks puudutust

Okas- või boreaalmets, mis paikneb vööndis Põhja-Ameerika põhjaosas, Euroopas ja Aasias. See maapealne bioom esineb ka kõrgel kõrgusel. Pikad, külmad talved ja lühikesed, märjad suved. Esineb väheseid puuliike. Need on peamiselt okaspuud, mis kasvavad tihedas ja vähese metsaalusega puistutes. Some deciduous trees also may be present.

that region of the Earth between 23.5 degrees North and 60 degrees North (between the Tropic of Cancer and the Arctic Circle) and between 23.5 degrees South and 60 degrees South (between the Tropic of Capricorn and the Antarctic Circle).

defends an area within the home range, occupied by a single animals or group of animals of the same species and held through overt defense, display, or advertisement

The term is used in the 1994 IUCN Red List of Threatened Animals to refer collectively to species categorized as Endangered (E), Vulnerable (V), Rare (R), Indeterminate (I), or Insufficiently Known (K) and in the 1996 IUCN Red List of Threatened Animals to refer collectively to species categorized as Critically Endangered (CR), Endangered (EN), or Vulnerable (VU).

the region of the earth that surrounds the equator, from 23.5 degrees north to 23.5 degrees south.

A terrestrial biome. Savannas are grasslands with scattered individual trees that do not form a closed canopy. Extensive savannas are found in parts of subtropical and tropical Africa and South America, and in Australia.

A grassland with scattered trees or scattered clumps of trees, a type of community intermediate between grassland and forest. See also Tropical savanna and grassland biome.

A terrestrial biome found in temperate latitudes (>23.5° N or S latitude). Vegetation is made up mostly of grasses, the height and species diversity of which depend largely on the amount of moisture available. Fire and grazing are important in the long-term maintenance of grasslands.

A terrestrial biome with low, shrubby or mat-like vegetation found at extremely high latitudes or elevations, near the limit of plant growth. Soils usually subject to permafrost. Plant diversity is typically low and the growing season is short.

uses sight to communicate

reproduction in which fertilization and development take place within the female body and the developing embryo derives nourishment from the female.

breeding takes place throughout the year

References

2007. "Evolution, Ecology and Status of Global Tigers" (On-line pdf). World Wide Fund for Nature Hong Kong. Accessed April 03, 2007 at http://www.wwf.org.hk/eng/pdf/references/factsheets/factsheetii.PDF.

Mazak, V. 1981. Mammalian Species. Panthera tigris , 152: 1-8.

Schaller, G. 1967. The deer and the tiger . Chicago: University of Chicago Press.

Sunquist, M., F. Sunquist. 2002. Wild Cats of the World . Chicago: University of Chicago Press.

Thapar, V. 2005. Wild Tigers of Ranthambhore . New Delhi, NY: Oxford University Press.

Ullasa, K. 2001. The Way of the Tiger . Stillwater, MN: Voyageur Press.

The Animal Diversity Web team is excited to announce ADW Pocket Guides!


Tigre-siberiano (Panthera tigris altaica) - Siberian tiger

Distribuição geográfica: Ásia

Habitat: Florestas tropicais, savanas e áreas rochosas

Hábitos alimentares: : Carnívoro

Reprodução: Gestação de 106 dias

Período de vida: Aproximadamente 20 anos

O maior membro da família dos felinos é reconhecido por apresentar uma pelagem de coloração alaranjada com listras negras, e a parte inferior variando do creme ao branco. Oito subespécies de tigres foram reconhecidas, mas três foram extintas desde 1950. As outras subespécies resistem, porém estão ameaçadas de extinção (algumas criticamente). Sua coloração, tamanho, pelagem e marcas variam de acordo com a subespécie.

São distribuídas geograficamente pela Ásia. O Tigre siberiano (Panthera tigris altaica) é o maior deles, podendo atingir até 306 kg para machos e 167 kg para fêmeas, e medir de cabeça e corpo até 280 cm, mais a cauda de até 110 cm.

São encontrados em florestas tropicais, savanas e áreas rochosas. Embora normalmente não escalem árvores, podem fazê-lo. São grandes nadadores e podem cruzar rios de 6 a 8 km. São principalmente noturnos, podendo excepcionalmente ter atividades durante o dia, em especial no inverno. Para caçar o tigre depende mais da audição do que o olfato, normalmente se aproximando da presa em silêncio o máximo possível até saltar e agarrá-la pela parte posterior. Mata-a por estrangulamento, com uma mordida no pescoço ou garganta.

Sua dieta consiste de grandes mamíferos como porcos, cervos, antílopes e búfalos, podendo consumir até 40 kg de carne de uma só vez. A área territorial de um Tigre siberiano pode ser de até 4.000 km² geralmente marcados com fezes e urina, o que evita lutas. Quando estas acontecem por invasão de território, o invasor pode ser morto pelo dono deste.

Exceto durante a corte, os tigres são solitários e as fêmeas vivem com seus filhotes. Ao contrário do que se pensa, os tigres não são antisociais. O período de gestação é de 106 dias, com o nascimento de 2 a 3 filhotes que pesam até 16 kg e são assistidos pela mãe até seis meses de idade. Deste período em diante, começam a viajar com a mãe onde são ensinados à caçar, e com onze meses são capazes de pegar sua própria presa sem a ajuda da mãe, porém só separam-se para conquistar seu território com dois anos de idade, próximo à sua maturidade sexual, que é de 3 a 4 anos para as fêmeas e de 4 a 5 anos para os machos.

O tigre, um dos mais eficientes e bem sucedidos predadores de todos os tempos, simplesmente não consegue competir com a exploração humana sem ajuda. O declínio deve-se à perda de habitat e à caça predatória. São caçados para comércio ilegal de peles, seus ossos e órgãos são usados na medicina tradicional do oriente, mas sem comprovação científica.

Em 1972, o Tigre, foi listado pelo CITES como espécie ameaçada de extinção, exigindo medidas de proteção para tentar diminuir o declínio da espécie. Embora em alguns países seja ilegal a matança e o comércio desta espécie, ainda há atividades ilegais, mesmo assim a destruição de seu habitat e a expansão humana em florestas elimina o seu alimento, o que faz com que ele invada áreas agrícolas e seja morto. A maior parte está restrita em parques e zoológicos, que possuem programas de reprodução com sucesso.

O Tigre é o maior e mais forte de todos os felinos do mundo. Nenhum outro combina tamanho, força e graça como ele, e ironicamente este grande animal provavelmente será o primeiro dos grandes felinos a se tornar extinto se não houver uma conscientização acerca da preservação de seu ambiente e do controle da caça predatória.

Fonte: FUNDAÇÃO PARQUE ZOOLÓGICO DE SÃO PAULO


Hunting

Tigers live alone and aggressively scent-mark large territories to keep their rivals away. They are powerful hunters that travel many miles to find prey, such as elk and wild boar, on nocturnal hunts. Tigers use their distinctive coats as camouflage (no two have exactly the same stripes) and hunt by stealth. They lie in wait and creep close enough to attack their victims with a quick spring and a fatal pounce. A hungry tiger can eat as much as 60 pounds in one night, though they usually eat less.

Despite their fearsome reputation, most tigers avoid humans however, a few do become dangerous maneaters. These animals are often sick and unable to hunt normally, or live in areas where their traditional prey has vanished.


Tigre siberiano

O tigre siberiano (Panthera tigris altaica), tamén coñecido como tigre de Amur, é unha subespecie de tigre que habita principalmente nos bosques de folla perenne do extremo sueste de Siberia e a fronteira entre Rusia e China marcada polo río Amur.

No 2005, estimábase unha poboación de tigre siberiano que oscilaba entre os 331 e os 393 individuos adultos e subadultos na rexión, cunha poboación en idade reprodutora de 250 tigres. O número destes félidos mantívose estábel por máis dunha década grazas a un intenso esforzo de conservación, mais estudos realizados após do 2005 indican que a poboación do territorio ruso está decaendo.

Por outra banda, o tigre siberiano é a meirande das subespecies de tigre, así como tamén o maior félido existente. [ 2 ]


Estado de conservación

I, Babirusa [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)]

Actualmente, el tigre siberiano está bajo riesgo de extinguirse. Históricamente, sus poblaciones han estado expuestas a diversas amenazas, principalmente derivadas de las actividades humanas. Una de las peores épocas para este felino fue en la década de 1930, ya que la cantidad de estos se redujo drásticamente.

En 1990, la UICN clasificó al Panthera tigris altaica en peligro crítico de extinción. Sin embargo, debido a que los riesgos a que ha estado expuesto están siendo controlados, existe un leve crecimiento de su población.

– Amenazas

Uno de los factores que inciden en el decrecimiento poblacional de esta subespecie es la deforestación y fragmentación de los ecosistemas donde vive. Sin embargo, la principal amenaza a corto plazo es la disminución de las presas unguladas que conforman la dieta del tigre siberiano.

La caza furtiva del jabalí y del ciervo, entre otras especies de animales, reduce significativamente las fuentes de alimentos. Esto origina, que el tigre siberiano ataque el ganado doméstico, ocasionando que el hombre mate al felino en defensa de sus animales de cría.

Así mismo, el agotamiento de las presas es particularmente importante para los tigres de Amur que viven en el Lejano Oriente ruso. Esto se debe a que en esa región existen las densidades de presas más bajas de todas las áreas donde se distribuye en felino.

Además, la escasez de las presas unguladas puede disminuir la proporción de las hembras activas reproductivamente, lo que retrasa la edad del primer apareamiento y, por ende, se reduce el tamaño de la camada. Estos factores afectan la viabilidad demográfica de las diversas poblaciones del tigre siberiano.

También, el hombre caza este felino con la intención de vender en el mercado algunos órganos de su cuerpo, que son utilizados en la medicina tradicional.

– Acciones

El Panthera tigris altaica se encuentra incluido en el Apéndice I de CITES, por lo cual su comercialización a nivel internacional está prohibida. En este sentido, todos los estados que integran el área donde habita este felino, en conjunto con las naciones donde existen mercados de consumo, han prohibido su comercio interno.

En el 2010, los gobiernos de China y Rusia firmaron un acuerdo, donde ambas partes se comprometían a reforzar y mejorar las áreas protegidas, ubicadas en la frontera de los países.

El Fondo Fénix y la Sociedad para la Conservación de la Vida Silvestre de Rusia, en cooperación con la Sociedad Zoológica de Londres, iniciaron un proyecto conjunto.

La finalidad del mismo es mejorar las acciones de protección del tigre siberiano en algunas áreas protegidas. Estas son la reserva natural Sikhote Alin, el Parque Nacional Zov Tigra y en la reserva natural Kedrovaya Pad.

Proyecto Tigre Siberiano

El Proyecto Tigre Siberiano, creado en 1992, estudia y recolecta datos sobre esta subespecie, con la finalidad de crear planes de conservación. Para esto, equipan a los tigres con collares de radio, permitiendo estudiar su estructura social, hábitos alimenticios, uso de la tierra y patrones de mortalidad.

Este proyecto ha dado grandes frutos, ya que, entre otros aspectos, ha apoyado en abordaje de los conflictos tigre-humano. Esto lo ha logrado gracias a la intervención oportuna del equipo de Respuesta de Tigres.


Índice

El Proyecto de Tigre Siberiano (Siberian Tiger Project), que ha operado en la reserva Sijote Alin desde 1992, concluyó que el macho más pesado (M-20) alcanzó los 205 kg, siendo el mayor peso que han podido verificar, aunque sobre la base de un número limitado de especímenes. [ 4 ] ​ Dale Miquelle, director de dicho programa, asegura que a pesar de las repetidas afirmaciones en la literatura popular de que el tigre de Amur es el más grande de la especie, sus mediciones realizadas a más de cincuenta ejemplares capturados sugieren que su tamaño corporal es similar al de los tigres indios. [ 5 ] ​ Un estudio reciente calculó un peso promedio sobre la base de ejemplares históricos de 215,3 kg para los machos y 137,5 kg para las hembras. Sin embargo, con ejemplares actuales se calculó un peso promedio de 176,4 kg para los machos y 117,9 kg para las hembras. Estos pesos son menores que los calculados para los ejemplares que habitan el subcontinente indio, por lo que estos datos sugieren que, en la actualidad, la subespecie tigre de Bengala alcanza mayores dimensiones. [ 6 ] ​ Las medidas morfológicas, tomadas por los científicos del Proyecto de Tigre Siberiano, establecen que la longitud promedio cabeza-cuerpo medida entre las curvas, es de 195 cm (con rango de 178 a 208) para los machos y 174 cm (rango de 167 a 182) para las hembras. La cola mide en promedio unos 99 cm en los machos y 91 cm en las hembras. El macho más largo («Maurice») midió 309 cm en longitud total (cola de 101 cm) y tenía una circunferencia de pecho de 127 cm). La hembra más larga («Maria Ivanovna») midió 270 cm en longitud total (cola de 88 cm) y tenía una circunferencia de pecho de 108 cm. Estas medidas muestran que el tigre de Amur actual es más largo que el tigre de Bengala. [ 7 ] ​ En 2012 se identificó a un gran macho llamado Luk que llegó a los 212 kg de peso, siendo el espécimen más pesado confirmado por científicos en la Reserva Natural de Komarov Ussuri. [ 8 ] ​

El macho más grande del que se tengan referencias confiables fue un ejemplar de 335 cm de largo total medido en línea recta (350 cm sobre las curvas del lomo), cazado en la base del río Sungari, Manchuria, en 1943. [ 9 ] ​ se han reportado casos de más de 300 kg. [ 10 ] ​ Sin embargo, según el Dr. Vratislav Mazák, no existía verificación científica en el campo, por lo que no se puede comprobar la veracidad de estos reportes. [ 11 ] ​ Un reporte habla de un tigre macho cazado en los montes Sijote-Alin en 1950, que pesó 384,8 kg se calculó que tendría una longitud total probable de 349 cm, pero esta última cifra es hipotética. El ejemplar más grande del Tigre de Amur salvaje del que se tienen referencias confiables corresponde a un macho llamado Circa que pesó unos 306,5 kg. Dicho ejemplar fue capturado en la región rusa de Ussuri. [ 12 ] ​ [ 13 ] ​ [ 14 ] ​ Según los Récords Mundiales Guinness, el tigre cautivo más pesado fue un macho llamado “Jaipur”, que midió 332 cm de largo total y pesó 423 kg, al final de su vida, en 1999, aunque era un tigre bastante obeso. Los tigres de Amur en particular tienden a acumular grasa, en especial si son castrados. [ 15 ] ​ [ 16 ] ​

En los meses fríos el pelo se torna más largo y espeso, creciendo hasta los 105 mm de longitud en algunas zonas, con el fin de protegerlo del gélido invierno.

Son capaces de alcanzar altas velocidades en cortas persecuciones sobre la fría nieve del bosque siberiano.

Dentro de la región rusa del Amur - Ussuri, los tigres de Amur se concentran en las zonas de Krai de Primorie y la parte meridional del Krai de Jabárovsk. Comparten la densa y húmeda taiga de la zona con otros grandes depredadores como los lobos, osos, glotones, linces y leopardos de la subespecie local (Panthera pardus orientalis), hoy en día muy amenazada, entre los que es el depredador dominante (junto a los osos pardos machos). De hecho, a excepción de los osos pardos más grandes, los tigres cazan ocasionalmente cualquiera de los animales anteriores. No obstante, las presas más comunes de este animal son ungulados, fundamentalmente jabalíes y grandes cérvidos como el sika japonés, el ciervo común y el alce aún no se conocen casos de personas muertas por tigres de Amur. Están amenazados por la calidad de su piel y sus huesos, que se venden en el mercado negro asiático.

Es la subespecie de tigre que vive más al norte y más al este, en los bosques de hoja perenne del extremo sureste de Rusia y la frontera entre Rusia y China. Originalmente también era la que se extendía más hacia el oeste y la única presente en Europa. [ 17 ] ​ A principios del siglo XX la subpoblación oriental, ya aislada de los escasos ejemplares que sobrevivían en su área de distribución occidental (en los bosques del sur del Caspio, Irán, Turquía y algunas zonas del Asia Central soviética), se extendía por Mongolia, Manchuria y Corea, hasta el oeste del Mar de Ojotsk, con una población aproximada de 7000 ejemplares, reduciéndose posteriormente su área de distribución debido a la presión humana. En tiempos históricos desapareció del lago Baikal, la mayor parte de Manchuria y la península de Corea. En la actualidad su estado es crítico, quedando una sola población, más o menos continua, en la región del río Amur y junto al mar de Japón, y al igual que el resto de los tigres, esta subespecie está protegida internacionalmente.

La población de tigres de Amur en Rusia permaneció relativamente estable hasta alrededor de 1990, cuando el hundimiento de la Unión Soviética y la crisis económica subsiguiente provocaron un brusco aumento de la caza furtiva. En 1992 comenzó un intenso programa de conservación, llevado a cabo por científicos de Rusia y otros países, conocido como Siberian Tiger Project (Proyecto Tigre Siberiano), con el fin de detener el declive de la población y hacerla crecer de nuevo. El programa ha tenido un cierto éxito, haciendo que, por ejemplo, la población localizada en la reserva de Sijote-Alin pasase de 250 ejemplares en 1992 a cerca de 350 en 2004. No obstante, muchas poblaciones se encuentran aisladas y cuentan con menos de 20 animales, lo que les hace víctimas de la consanguinidad. Un censo realizado en 2005 demostró que la población de tigres de Amur es de alrededor de 500 individuos: 334–417 adultos y 97–112 cachorros. En 2014 el Fondo Mundial para la Naturaleza estimó que la población total del tigre de Amur en la naturaleza era de alrededor de 400 individuos. [ 18 ] ​A principios de 2015 una tigresa y sus cachorros de aproximadamente un año y medio de edad fueron fotografiados en la provincia de Jilin en China a treinta kilómetros de la frontera rusa, lo cual es un indicativo de que se podría estar asentando una población en esa región. [ 19 ] ​ En 2016 durante un encuentro en la ciudad de Sochi entre las subcomisiones para la protección del ambiente de Rusia Y China fue emitido un comunicado en el que se indica que la población del tigre de Amur creció en un 10 a 15 % con respecto a 2005, llegando a los 523 a 540 ejemplares en estado salvaje en Rusia. [ 20 ] ​ Este es un buen indicador de que los programas conservacionistas iniciados en la década de 1990 por el gobierno ruso están funcionando. [ 21 ] ​

Lamentablemente, la caza furtiva no ha desaparecido hoy en día de la región, y todavía siguen muriendo varios tigres por culpa del hombre. Es el caso de varios cachorros que son atropellados cada año en la única carretera que cruza su territorio. [cita requerida]

Rusia e Irán han discutido la posibilidad de iniciar la reintroducción del tigre en el norte del país.

Igualmente se están considerando áreas de Uzbekistán y Kazajistán para reintroducir la subespecie en puntos de su área de distribución original en Asia Central [ 22 ] ​ [ 23 ] ​

En 2013 un equipo de científicos surcoreanos liderados por Jong Bhak del Instituto de Genómica Personal de Suwon lograron descifrar el genoma del tigre de Amur y lo compararon con el de otras subespecies de tigre como el indio así como con otros felinos como los leones africanos y los leopardos, con el propósito de entender las distinciones que componen a las diversas especies de grandes félidos así como para contribuir a preservar la limitada diversidad genética de estos grandes depredadores en su entorno natural [ 24 ] ​

En 2015 el Gobierno ruso aprobó la creación del parque nacional Bikin, en la provincia de Primorie. Conocidos como “el Amazonas de Rusia”, los bosques de la cuenca del río Bikin son la mayor área intacta de bosques mixtos de todo el hemisferio norte. El nuevo parque protege más de 1,16 millones de hectáreas de bosques –una superficie mayor que Navarra- que ya en 2010 fueron declarados Patrimonio de la Humanidad de la UNESCO, y son el hábitat del 10% de la población actual del tigre de Amur. [ 25 ] ​

En 2017 un estudio en línea publicado en la revista Biological Conservation propone la reintoduccion del tigre de Amur en dos localidades de Kazajistán, los cuales son el delta del río Ili y la costa adyacente sur del lago Balkhash. Se identificaron alrededor de 7000 kilómetros cuadrados de hábitat adecuado para estos félidos que cuentan con suficientes animales de presa (ciervos y jabalíes) como para albergar una población de entre 64 y 98 tigres dentro de 50 años si se introducen 40 a 55 tigres. [ 26 ] ​

El tigre preside el escudo oficial de la región de Primorski (Rusia), aparece también en el de Jabárovsk, en el de la ciudad de Vladivostok y en el de la ciudad siberiana de Irkutsk. También aparece en el escudo del equipo de fútbol profesional ruso FC Luch-Energía Vladivostok. Hodori, la mascota de los Juegos Olímpicos de Seúl (1988), fue un tigre de amur.


Video: Angry Siberian Тiger Bulgariq-Sofiq ZOO


Eelmine Artikkel

Kaudse päikesevalguse aiataimed

Järgmine Artikkel

Põhilised aialilled